Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Όλοι εμείς στη Pharmasept έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι σε όλη την οικογένεια. Καθημερινά, δίνουμε φροντίδα σε κάθε επιδερμίδα. Η έννοια της αληθινής προσφοράς είναι στην καρδιά της φιλοσοφίας μας. Γι΄ αυτό, με όλη μας την καρδιά, προσπαθούμε να φροντίσουμε και τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας, της οποίας είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι.

FAKE TAB

Η ΟΠΑΠ MARATHON EXPO αποτελεί τη σημαντικότερη εμπορική Έκθεση αφιερωμένη στον αθλητισμό, που συνοδεύει με τεράστια επιτυχία τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, έναν παγκόσμιο θεσμό που πέρα από τον αθλητικό του χαρακτήρα, διακρίνεται για την πολιτιστική του διάσταση.

Η Pharmasept θα βρίσκεται στο περίπτερο 43, για να δώσει στους δρομείς άμεση λύση σε μυϊκούς πόνους με τα προϊόντα AIDκαθώς και για να φροντίσει τις αυξημένες απαιτήσεις της επιδερμίδας τους με τα προϊόντα καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής HYGIENIC.

Στις προτάσεις της Pharmasept προς το αθλητικό κοινό, δε θα μπορούσε να λείψει και η σειρά φυσικών αντηλιακών HELIODOR που προσφέρει προστασία αμέσως μετά την εφαρμογή, χωρίς να χρειάζεται οι δρομείς να διακόψουν την άσκησή τους. 

Η ΟΠΑΠ ΜARATHON EXPO 2023 θα πραγματοποιηθεί 08-11 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (πρώην Tae Kwon Do).

Mε αυξημένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης από το 2019 χορηγoύμε, σε μόνιμη βάση, το αθλητικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου, προκειμένου να δημιουργηθούν, να συντηρηθούν και να έχουν άριστη χρήση οι αθλητικές του εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για ένα αθλητικό κέντρο όπου αθλούνται πάνω από 1.400 παιδιά, καθώς επίσης δίνει τη δυνατότητα άθλησης και στο κοινό. Η Pharmasept ενισχύει την προσπάθεια του δήμου με μία χρόνια σχέση συνεργασίας καθώς έχει συνεισφέρει οικονομικά στην ορθή λειτουργία του κολυμβητηρίου, του γήπεδου basket, volley, στίβου, Tennis. Ακόμη ένα σημαντικό έργο προσφοράς, αποτελεί η κάλυψη όλων των αναγκών όσον αφορά στα προϊόντα περιποίησης των αθλητών, στηρίζοντάς τους στα τουρνουά που γίνονται ανά διαστήματα.

Η Pharmasept πιστεύει πως κάθε άτομο πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αθλείται. Γι’ αυτό και στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια των Δήμων για την ύπαρξη χρηστικών χώρων άθλησης.

Στις μέρες της covid 19 εποχής, η προστασία του κάθε ένα μας, είναι ζωτικής σημασίας.

Η Pharmasept, ως ειδικός σε θέματα υγιεινού καθαρισμού και βάζοντας την ανιδιοτελή φροντίδα ως προτεραιότητα, ευαισθητοποιήθηκε για την ανάγκη συνεχούς παροχής προϊόντων στην οργάνωση Ιατρική Παρέμβαση.

Για τα ασυνόδευτα ανήλικα που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας της, προσφέρει προϊόντα που αντιστοιχούν στις εκάστοτε ανάγκες τους.

Για αυτά τα παιδιά, που έχουν ήδη αντιμετωπίσει πολλά, αυτή η μικρή βοήθεια συμβάλλει ώστε να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και στην πρόληψη και αντιμετώπιση του covid 19.

Με αίσθημα ευθύνης για την πανδημική κρίση, και αλληλεγγύης σε όλους όσοι φροντίζουν εθελοντικά τους ασθενέστερους συμπολίτες μας, η Pharmasept προσέφερε αντισηπτικά υγρά για τους εθελοντές και τους εργαζομένους στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Με αυτόν τον τρόπο δείχνει έμπρακτα τη φιλοσοφία προσφοράς και φροντίδας που τη διατρέχει και συμβάλλει με τα όπλα της στο έργο της ΚΟ.ΔΕ. Π , που δίνει καθημερινή μάχη για:

 • την περίθαλψη των οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερων πολιτών
 • τη σίτισή τους
 • την ένδυση απόρων και αστέγων Δημοτών ή κατοίκων Πειραιά
 • την ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγείας και πρόληψης
 • την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Η Pharmasept στηρίζει έμπρακτα το έργο της Αμυμώνη, του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες.

Αποστολή της Αμυμώνης από το 1993 είναι να παρέχει σε κάθε άνθρωπο με προβλήματα όρασης και την οικογένειά του δια βίου εκπαίδευση, φροντίδα και υποστήριξη, καλύπτοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες του σε κάθε ηλικία και για όσο χρειάζεται.  

Όραμα του Συλλόγου είναι κάθε άνθρωπος με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες στην Ελλάδα να λαμβάνει την εκπαίδευση και τις θεραπείες που χρειάζεται, να αξιοποιεί στο μέγιστο τις δυνατότητές του και να ζει κατά το δυνατό αυτόνομα και με αξιοπρέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, κι ακόμα, η οικογένειά του να έχει την απαραίτητη υποστήριξη και φροντίδα ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του.

Η Pharmasept κατανοώντας το σημαντικότατο έργο που προσφέρει η Αμυμώνη, στέκεται αρωγός στο έργο της και προσφέρει δερμοκαλλυντικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών, καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες υγιεινής και περιποίησης των παιδιών και των οικογενειών τους.

Η Pharmasept στηρίζει την Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Γυναικών, συμβάλλοντας στην προετοιμασία της για το 8ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Γυναικών που διεξάγεται μεταξύ 15-24 Οκτωβρίου 2021 στη Pescara της Ιταλίας. 

Διανύοντας μία περίοδο που τόσο η κοινωνία μας όσο και ο αθλητισμός βιώνουν μία αναμφίβολα πρωτόγνωρη κρίση, η εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης κωφών γυναικών δε σταματά να μας κάνει όλους υπερήφανους. Με την καθοδήγηση της Αθηνάς Ζέρβα, πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια τόσο σε Παγκόσμιο όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας ήδη κατακτήσει τρία συνεχόμενα χρυσά μετάλλια: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωφών 2016, Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών 2017 και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών 2019.

Η Pharmasept στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της εθνικής ομάδας, καλύπτοντας τα έξοδα διαμονής της στα πλαίσια της προετοιμασίας της για τη διεθνή διοργάνωση στην Ιταλία, βάζοντας το λιθαράκι της στο δρόμο προς μία ακόμη αθλητική διάκριση.

Η Pharmasept στηρίζει τον αγώνα Greece Race for the Cure® 2021 και γίνεται μέρος της μεγαλύτερης «αλυσίδας» ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα και τον κόσμο, έναν αγώνα που συμβάλλει στη συγκέντρωση πόρων για το σκοπό και το έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Άλμα Ζωής» ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού και τα 33 έτη λειτουργίας του παρέχει δωρεάν πολυεπίπεδη στήριξη προς τη γυναίκα που νοσεί καθώς και μεριμνά για την έγκυρη ενημέρωση κάθε γυναίκας σχετικά με τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους πρόληψής του. Η λειτουργία του στηρίζεται οικονομικά αποκλειστικά και μόνο σε χορηγίες, δωρεές και συνδρομές μελών, γι’ αυτό και ο ετήσιος αγώνας που διοργανώνεται είναι ζωτικής σημασίας για αυτόν. Μέσω αυτού του αγώνα και τους χορηγούς του, το Σωματείο καταφέρνει να μετασχηματίσει τα καθαρά έσοδά του σε ποικίλα προγράμματα στήριξης.

Ενδεικτικά, τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τα καθαρά έσοδα της διοργάνωσης του 2020 αναφέρονται παρακάτω και δείχνουν την τεράστια αξία της:

 • Πρόγραμμα στήριξης γυναικών με καρκίνο μαστού από γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού σε Νοσοκομεία  (πρόγραμμα Reach to Recovery) 
 • Ομαδικά ψυχοθεραπευτικά προγράμματα στήριξης γυναικών με καρκίνο μαστού
 • Πρόγραμμα νομικής έρευνας, διεκδίκησης & συμβουλευτικής για τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο μαστού
 • Πρόγραμμα παροχής πρακτικών συμβουλών δέρματος και διατροφής σε γυναίκες σε θεραπεία -χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία
 • Πρόγραμμα γενετικής συμβουλευτικής & ανάλυσης για γυναίκες με καρκίνο μαστού & τις α’ βαθμού συγγενείς τους
 • Πρόγραμμα ενημέρωσης για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση σε χώρους εργασίας, δήμους και φορείς
 • Πρόγραμμα λειτουργίας τηλεφωνικής γραμμής στήριξης
 •  Διεξαγωγή έρευνας επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19 σε ασθενείς με καρκίνο μαστού

Η PHARMASEPT υποστηρικτής του συλλόγου Αγκαλιά για τιο πρόγραμμα «Αγκαλιάζουμε τη Ζωή»

Η Pharmasept  συνεχίζοντας το έργο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει το σύλλογο Αγκαλιά για το πρόγραμμα «Αγκαλιάζουμε τη Ζωή». Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγκαλιάζουμε τη Ζωή», η Pharmaspet προφέρει προϊόντα για τη φροντίδα και περιοποίηση των παιδιών έως 2 ετών του προγράμματος.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών σε είδος, παιδιών ηλικίας έως 2 ετών. Στο Πρόγραμμα εντάσσονται με συγκεκριμένα κριτήρια έγκυοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, οι οποίες αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να εξασφαλίσουν στο παιδί τους τα απαραίτητα αγαθά εφόσον γεννηθεί.

Οι μητέρες εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Αγκαλιάζουμε τη ζωή», πριν το τοκετό, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αφότου εγκριθεί ως περιστατικό της Αγκαλιάς, η μητέρα ενημερώνεται αναλυτικά για τις παροχές του Προγράμματος από την κοινωνική υπηρεσία του Συλλόγου και συμπληρώνει σε ειδικό ερωτηματολόγιο τις παροχές που επιθυμεί να λάβει στο διάστημα που διαρκεί το Πρόγραμμα, σύμφωνα με τις ανάγκες της. Συνεπώς, το Πρόγραμμα ακολουθεί μια εξατομίκευση με στόχο την μέγιστη δυνατή και αναγκαία παροχή στα παιδιά.

Τα παιδιά είναι το δώρο της ζωής και εμείς στη Pharmasept, στηρίζοντας τους συναθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, φροντίζουμε να είμαστε δίπλα τους στις πρώτες ανάγκες των παιδιών τους.

Η Pharmasept στηρίζει ενεργά τη Δράση «Μαζί μια Αγκαλιά»

Η Pharmasept συνεχίζοντας το έργο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στέκεται ως αρρωγός στη δράση «Μαζί μια Αγκαλιά», μια πολυθεματική συνέργεια για τον εθελοντισμό και την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας και πρόληψης, από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας.

Από 11-17 Μαίου 2024, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας θα διεξαχθούν πολλές εθελοντικές δράσεις, παράλληλα με την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας και πρόληψης. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δωρεάν ιατρικές και οδοντιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις, σταθμούς αιμοδοσίας, ενημέρωση και εγγραφή για δωρεά μυελού των οστών, δημιουργική απασχόληση παιδιών μέσω του «Χαμόγελου του Παιδιού», συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και πολλές ακόμα ενέργειες.

Η Pharmasept πάντα πιστή στις αξίες της στηρίζει ανθρωπιστικές δράσεις που βοηθούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και δίνουν την ευκαιρία σε καθολική πρόβαση στην υγεία. Για το λόγο αυτό, προφέρει προϊόντα για τον καθαρισμό, την περιοποίηση και την αντηλιακή προστασία ενηλίκων και παιδιών, με σεβασμό στις ανάγκες του πληθυσμού για υγιεινή φροντίδα της επιδερμίδας.

Η στήριξη του κοινωνικού συνόλου στις δύσκολες εποχές που διανύουμε είναι ευθύνη όλων, γι αυτό και επιλέγουμε να λειτουργούμε συλλογικά με γνώμονα την αλληλεγγύη.

Η Pharmasept με γνώμονα το έργο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει ενεργά τους Γιατρούς του Κόσμου, μία ιατρική, ανθρωπιστική ΜΚΟ, με πολυάριθμες δράσεις εντός και εκτός Ελλάδας. 

Οι Γιατροί του Κόσμου έχουν ως στόχο την παροχή ιατρικών και άλλων υπηρεσιών σε περιθωριοποιημένες πληθυσμιακές ομάδες, καθώς και σε πλυθυσμούς που αντιμετωπίζουν δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης και χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.

Η Pharmasept στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα των Γιατρών του Κόσμου, προφέροντας αντηλιακά προϊόντα με 100% φυσικό φίλτρο, για την προστασία βρεφών, παιδιών και ενηλίκων. Τα εν λόγω προϊόντα δόθηκαν με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες αντηλιακής προστασίας ευάλωτων πληθυσμών, καθώς και εθελοντών ιατρών που συμμετέχουν σε αποστολές.

Έτσι, συνεχίζουμε να ακολουθούμε πιστά τη δέσμευσή μας, για τη στήριξη κοινωνικών δράσεων που προάγουν την υγεία και την ευημερία κοινοτήτων που έχουν ανάγκη. Ευχαριστούμε τους Γιατρούς του Κόσμου για το εξαιρετικό έργο τους και είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στη προσπάθεια τους.

Be Skin-Consious!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για τα καινοτόμα προϊόντα μας!